10 gouden tips voor je skincare routine

10 gouden tips voor je skincare routine

Je huid is je grootste orgaan en wordt constant blootgesteld aan externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan stof, vuil en zweet, maar ook aan uitdroging. Het is daarom belangrijk dat je je huid leert kennen. Door verschillende tips kom je meer te weten over wat je kan doen met betrekking tot je skincare routine.

 

  1. Leer je huid kennen

De ene week kan je huid geïrriteerd of droog zijn en de andere week weer stralen als nooit tevoren. Dit heeft vaak met hormonen, stress en voeding te maken. Gun je huid de rust en gebruik alleen producten die voor jouw huid geschikt zijn.

 

  1. Consistency is key!

Je hoeft niet altijd heel veel producten te gebruiken als je maar consequent bent. Je resultaat zal afhankelijk van je doel na 3 of 4 weken zichtbaar zijn. Het duurt namelijk zolang voor je huidcellen om zich te vernieuwen.

 

  1. Hydrateren

Om de huid soepel en elastisch te houden heeft je huid vocht nodig. Op deze manier verminder je de kans op verslapping en fijne lijntjes. Ook een vettere huid heeft vocht nodig, gebruik bijvoorbeeld een collageen serum.

 

  1. Beauty food

Een beauty food supplement is de perfecte aanvulling op je dagelijkse huidverzorging. Het zorgt voor een stralende en gezonde huid, versterkt je immuunsysteem en energieniveau en het zorgt voor een goede hormoonbalans. De huid wordt weer gezond en stralend van binnenuit!

 

  1. Skin confidence

Geen enkel gezicht is perfect en geen huid ziet er 365 dagen stralend uit. Onzekerheden en stress zorgen dat je huid het nog zwaarder heeft. Dus ben zelfverzekerd en straal het ook uit.

 

  1. Ben lief voor je huid!

Hoe minder je je huid aanraakt hoe kleiner de kans op beschadiging en het nestellen van slechte bacteriën.

 

  1. Exfolieer

Door te exfolieren met een fruitzuur peeling (AHA peeling) of enzymatische peel verwijder je dode huidellen, waardoor een nieuwe huidlaag tevoorschijn komt. Ook de kans op puistjes wordt kleiner en het geeft een gezonde glow.

 

  1. Bescherm je huid!

De invloed van de zon en vervuilde deeltjes in de lucht dringen je huid binnen en kunnen je poriën verstoppen. Gebruik dagelijks een dagcrème die je beschermt tegen uv straling en pollution.

 

  1. Wat is de juiste volgorde?

Eigenlijk is dit heel simpel. Gebruik de dunne structuren eerst en de dikke als laatste. Begin daarom eerst met het reinigen en gebruik daarna een toner. Dan een serum of booster, gevolgd door een foam mask of nachtverzorging. Overdag breng je na het serum je dagcrème aan.

 

  1. Clean Skin

Reinig dagelijks je skin met een gel, milk of foam. Zo voorkom je verstopte poriën en een doffe huid. Reinig zowel in de ochtend en avond voor het beste resultaat. Een goede reiniging absorbeert ingrediënten beter en dit geeft een beter resultaat.