Essentiële Do's and Dont's voor een stralende zomerhuid

Do's & Dont's zomerhuid -

Essentiële Do's and Dont's voor een stralende zomerhuid

Het is zomer en dat betekent dat we onze huid moeten beschermen tegen de zon en hitte. Zelfs tijdens onze vakantie mogen we onze huidverzorging niet vergeten. Daarom hebben wij de belangrijke do's and dont's op een rijtje gezet voor een gezonde en stralende zomerhuid.

 

DO

 1. Bescherm jezelf tegen de zon
  Zonlicht kan schadelijk zijn voor je huid en vroegtijdige veroudering veroorzaken. Gebruik altijd zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke uv-stralen. Breng regelmatig opnieuw aan, vooral na zwemmen of zweten. Onze getinte dagcrème met SPF is een goede keuze voor bescherming en hydratatie. Meng het met SPF50 voor optimale bescherming op zonnige dagen.

 2. Profiteer van de voordelen van Astaxanthine
  Astaxanthine is een krachtige antioxidant en wel 6000 keer sterker dan vitamine C. Het is afkomstig van de bloedregenalg en beschermt natuurlijk tegen UV-schade, de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering.

 3. Reinig grondig
  Door warmte en zweten kan je huid verstopt raken en onzuiverheden krijgen. Reinig je huid twee keer per dag om vuil, overtollige olie en zweet te verwijderen. Dit voorkomt acne en andere huidproblemen.

 4. Exfolieer voor een stralende huid
  Het verwijderen van dode huidcellen is essentieel voor een gezonde en stralende huid. Gebruik een zachte exfoliant met fruitzuren om overtollige dode huidcellen te verwijderen. Dit zorgt voor een egale teint en helpt de huid om ingrediënten beter op te nemen. Wist je dat exfoliëren in de zomer helpt om je zomerse gloed te behouden, zowel na het zonnen als bij het gebruik van zelfbruiners?

 

DON'T

 1. Te weinig hydrateren
  Tijdens de zomerse hitte kan je huid uitdrogen, dus hydratatie is belangrijk. Gebruik een lichte moisturizer met SPF om je huid gehydrateerd te houden zonder een vettig gevoel. Drink ook voldoende water om je huid van binnenuit te hydrateren en uitdroging te voorkomen.

 2. Vergeet je collageen serum niet
  Collageen is een van de beste ingrediënten om vochtverlies tegen te gaan. Blijf je collageen serum dagelijks gebruiken, zelfs tijdens warme dagen, om je collageen aan te vullen en je eigen collageen te beschermen.

 3. Overmatig gebruik van make-up
  Verminder het gebruik van make-up tijdens de zomer. Zware make-up kan je poriën verstoppen en huidirritaties veroorzaken. Kies voor een lichtere, ademende foundation en minimaliseer het gebruik van poeder, zodat je huid kan ademen. Less is more!

 

Voor meer zomerse essentiëls kun je terecht in onze summer skincare guide!